Omplacering info

Om du av olika anledningar inte kan behålla din hund och måste omplacera den så kan du söka efter nytt hem till hunden på den här sidan. Även du som letar efter en vuxen hund kan annonsera här.

Lämna dina uppgifter i formuläret som du hittar nedan.

Inlämnade uppgifter hateras manuellt, så det kan ta några dagar innan din annons dyker upp på hemsidan.

Regler

  • Det är gratis
  • Det gäller endast svenskägda hundar som är över 6 månader
  • Annonser ligger ute i 6 mån. och annonsören ska anmäla till webbmaster så snart annonsen inte är aktuell längre.
  • Vid omplacering ska hundens variant, namn och reg.nr anges
  • Vid omplacering ska uppfödaren/hundägaren använda SKK:s köpeavtal vid överlåtelsen. (finns att rekvirera från SKK)

Omplacering formulär

Fyll i formuläret nedan

 

    

 
 

Kontakta web@afbv.se vid ändring eller borttagning

Hund söker hem

Person söker hund

200122
Söker hem
Malinois hane, 1½  år

Malinator's Fellow Frodo
Reg:SE45510/2019
Född: 2018-07-18
e: SE45348/2011 Julle Av Centaurus
u: FI15816/12 Tulikuuma Villieläin


Frodo är en aktiv kille som omplaceras då livspusslet tog en ansats och förändrades helt och hållet.

Han behöver ett aktivt hem, helst utan barn (iallafall till en början) då han är överenergisk och reagerar starkt på hoppande och tjoande barn. Därav är äldre barn att föredra.

Frodo har provat på både lydnad, drag & "barkour". Har gjort ett förtest (L-test) hos polisen där dom sa att han behövde mogna och finna sig själv men att dom gärna testar honom igen.

Är sin nuvarande husse väldigt trogen och kommer behöva en aktiv invänjningsperiod gärna med både en husse och en matte för att kunna vänja bort den separationsångest han upplever i dagsläget.

Frodo är väldigt nyfiken på dofter från andra hundar och kan ibland fastna med näsan i marken, tycker inte om att vara hemma själv med anledningen ovan men detta kan säkerligen tränas bort.

Han är en nyfiken galen hund som gärna racear på i 180 vad ni än hittar på. Har han väl börjat lite på dig så finns det troligtvis ingenting han inte gör för dig.

Det är svårt att beskriva denna hund i text, ni får mer än gärna höra av er för mer info!

Liam Johansson
Rundvik
Liam.alund@live.se
0725169109

191122
Söker hem
Groenendael, hane, 1½  år

High Limits Born to Be a Bodyguard
Reg.nr: SE32830/2018
Född: 23/3-18
Efter:  Cashew vom Forster Hexenkessel
Undan:  Nanduhria`s Lalaith


Groenendael omplaceras pga att personkemin och de vardagliga promenaderna inte fungerar. Omplaceras företrädelsevis till erfaren person som vill arbeta med sin hund.
Ej till utställning. Kemiskt kastrerad 11/9-19 (6 månader). Kan efter överenskommelse lämnas ut på prov.

Ring eller smsa för mer info, svarar ej på mail.

Vanessa Lindau
Blentarp 
lindau.vanessa@hotmail.com 
0793403242

191022
Söker hem
Groenendael, tik, 5 år

Tara

Reg.nr: 528210004046051NLD
Född: 20140108 

En jätte fin groenendaeler tik söker ett nytt hem.
Hon är jätte snäll mot människor och barn men är osäker men andra hundar. Då blir hon en riktigt bitch och vill vara boss över alla.
Så bästa är att har henne ensam.
Hon är van med katterna så det går bra.
Hon är nu i en pack med 6 andra och det gör inte längre.
Utflyttning så snabbt som möjligt.
För bildar kan du kontakta mig.

Ägarens namn:
Wakker 
SKELLEFTEÅ 
erikwakker@gmail.com 
0727386779

 

191022
Söker hem
Terv, hane, 8 år

Falco
Regnr: 528210002651147NLD
Född:  20110423 

En jätte fin Terveuren hane söker ett nytt hem.
Han är jätte snäll mot människor när han känner dig men är osäker speciellt mot andra hundar. Då blir han osäker och vill han attackerar eller fly
Så bästa är att har han ensam.
Han är van med katterna så det går bra.
Han är nu i en pack med 6 andra och det gör inte längre.
Utflyttning så snabbt som möjligt.
För bildar kan du kontakta mig.

Ägarens namn:
Wakker  
SKELLEFTEÅ 
E-post: erikwakker@gmail.com 
0727386779

 

Söker hem
Terv, hane, 3 år

Spike

Reg:Se16162/2016
F: 2016-01-18
Efter:
Undan:

Spike behöver ett nytt hem!

Spike är en drygt treårig hane som behöver jobba med huvud och kropp i större utsträckning än vad jag nu kan erbjuda.
Han har bott på landet och i samhälle och älskar natur och andra hundar. Går mycket bra ihop med andra hundar men har lite svårt att läsa av när de vill avsluta en lek, han vill fortsätta leka.
Har bott ihop med katt och det fungerar utmärkt, och delvis vistats på bondgård med fritt fält med hästar grisar och kaniner.

Spike är mycket intresserad av nosework och spårning när vi testat det vid fåtal tillfällen, och mycket lyhörd för instruktioner. Testad för polisen men lite för mycket integritet (läs:: vass) för att det skulle fungera.

Spike är kastrerad.

Tror han passar bäst hos en aktiv, kunnig människa utan små barn.

Kennel: Eldsjälen


Patrik Ström
Märsta

patrik@stensta.nu
0706392537

190930
Söker hem
Groenendael, hane, 7 år

Lann Morian Lordi/Säpo

Reg.nr: SE60432/2012
Född: 2012-11-01

Säpo är en pigg, kastrerad hane med mycket kvar att ge. Han är social och vill hänga med på allt. Han är van att bo med katter, fåglar och andra smådjur. Han kan dock EJ bo med andra hundar eftersom han har mycket integritet och har visat tendenser till att vakta inomhus mot andra hundar. Van vid barn över 10 år. Van vid att bo i lägenhet men kanske inte är optimalt då han skäller rejält vid besök.

Är tränad i drag, spår och sök, dock gått som sällskapshund de senaste två åren. Inga allergier eller sjukdomar.

Drar tyvärr på vilt men fungerar att ha lös under kontrollerade former. Har problem med släpvagnar och fordon som skramlar. Går då upp i stress och är svår att bryta i såna lägen. Med rätt träning och tid kan det jobbas bort. En enkel och fantastisk hund för den som vet hur belgare funkar.

Omplaceras på grund av ändrade arbetsförhållanden vilket har resulterat i att han är ensam hemma för mycket vilket han mår dåligt av.

Söker ett aktivt hem, träningsintresse är inte nödvändigt. Han behöver komma till ett hem där han slipper vara ensam så mycket. Storfamilj eller ensamstående, landet eller stan kvittar. Han är van vid samtliga.


Hanna 
Linköping  
Hanna.falc@hotmail.com 
0706168784

190930
Söker hem
Tervueren 

Pesca och Bolt

Reg.nr:
380260000927499 / 380260000466384

Födda: 2013-01-23 / 2012-04-13

 

Pesca och Bolt behöver ett nytt hem.
Pesca är 6 år gammal och hon är en tik.
Bolt är 7 år gammal och han är en hane.

Våra familjeförhållanden har ändrats det sista året och vi har svårt att tillgodose våra hundars bästa. Våra arbetstider sträcker ut sig över stora delen av dagen och de är då alltid ensamma.
Hundarna har levt i en barnfamilj. De är snälla och harmoniska och är vana vid barn.

Pesca och Bolt är aktiva hundar som är i behov av daglig arbete. Vi skulle därför önska att någon med tid att ägna de och att det fanns trädgård till de.

Båda två är kastrerade.


Davide Mininel


Falun 
davidemininel@me.com
0734136432

 

Person söker hund

Ett alternativ till valp kan vara en omplaceringshund. En unghund/vuxen hund som av olika anledningar inte kan stanna hos ”sin familj” ( t.ex. allergi, ändrade familjeförhållanden, flytt etc.)


200129

Söker hund
Tik / hane  Groenendael / Malinos / Laekenois / Tervueren

Hej, mitt namn är Alva Grundberg

Inom en snar framtid så ser jag mig själv men en vovve. Belgare är en hund jag kan se i min framtid & är medveten om att det är en tuff nybörjarhund fast jag tror jag klarar av det.

Jag vill också förtydliga att jag det inte är aktuellt att köpa valp förrän efter sommaren då jag aldrig skulle köpa en valp om jag inte var 100% förberedd, ekonomiskt, tidsmässig och resten av ansvaren med en egen vovve. Just nu ligger ekonomin sådär då jag tar studenten till sommaren samt att jag måste se hur jag får till tiden för en valp och en hund efter studenten. Jag letar hyreslägenhet samt söker jobb för tillfället. Men om det finns en möjlighet att ni lånar ut en vovve för en period så tar jag jättegärna den chansen för att se om detta är vovven jag vill ha.

Mitt psykiska mående är ännu en anledning till valet av en belgare är tillgivenheten till sin ägare. Jag tror att mitt mående hade förbättrats med en vovve. Jag kommer att försöka att se till att jag mår tillräckligt bra för att inte förlita mig på min vovve för stöttning. Min terapeut har använt min önskan efter hund som motivation för mig att jobba på mig själv. Jag har kommit långt. Jag är intresserad av allt som gäller hund, hundsport som lydnad, nose work eller agility & i framtiden ser jag mig själv hålla på med detta. Jag vill gärna träna någon/några hundsporter i framtiden. Min framtid med en vovve ser ut såhär än så länge:

Mitt drömyrke just nu är en förskolelärare eller en djursjuksköterska med en hobbyverksamhet kring hundträning. Det innebär att jag möjligtvis kommer starta ett företag där jag hjälper ägare med sina vovvar. Om det inte funkar att ta med min hund till jobbet så kommer jag att hitta ett dagis eller en dagmatte samt betala den pengen det kommer att kosta. Jag skulle vilja träna med min hund dock fast tävlingsambition kanske kommer senare.

Jag har också vana av hundar redan nu då jag är mycket aktiv i hundpassning. Jag har en vana av ett antal raser tack vare hundpassningen. Jag har också hjälpt en ägare med hennes Australian cattle dog blandning där jag tar hand om honom över helger samt tar med honom på agilitykurser och annat. Jag har erfarenheter av andra hundraser också. Jag hundpassar också en malle. Praktiserar på ett hunddagis från tid till tid också där jag får lära mig samt ska gå en hundinstruktörkurs.

Mvh
Alva Grundberg, en hundentusiast
Trollhättan
alvagrundbergnr1@gmail.com

200129

Söker hund
Tik / hane  Malinos

Hej
Vi är en familj som nu känner oss redo att skaffa ny hund.
Jag jobbar som gruppledare på Securitas och min sambo jobbar inom försvarsmakten. Vi har två hemmaboende ungdomar, och även två katter.
Vi bor i hus på landet.
Tanken är att hålla på med sök och spår mm

Bor i Bräkne-Hoby

Petra113@icloud.com
0768905353

191224

Söker hund
Tik,  Malinos

 

Söker en 6-12 månader malinois. 3-årig tik finns samt barn i familjen. Hunden är en del i familjen.

Marcus Eriksson
Örebro

Marcus.eriksson@live.se
0703622902

191026

Söker hund
Hane, Groenendael,  Tervueren

Söker en kompis att träna och vara med, har tidigare gått bruks, tränat umgåtts med hund (schäfer) i många år tidigare.
Saknar allt med miljön runt hundägande, bor i lantlig miljö, hus med stor tomt och tillgång till mycket natur områden, inga småbarn, utekatt finns, Har läst och studerat en hel del om rasen vilket gör att vi är intresserade av en omplacerings hund. berättar gärna mer om oss vid kontakt

Michael Carlberg
Billeholm

mcmichael.carlberg@gmail.com

 

191025

Söker hund
Tik, Malinois

Söker en livlig tös, ej över 3 år, med stabilt psyke och som måste fungera med barn från ca 6 år (van andra hundar).
Bor på en större gård, relativt enslig i utkanten av mindre by, med massor av skog och mark att ströva på.
Har nu en 11 årig Dansk-Svensk hane på gården som ännu är pigg/alert.
Tillbringar dagarna med div sysslor ute på gården, (inga kreatur) och väldigt mycket ute i skog och mark sommar som vinter.

Örjan Blom  
Vallrun 210, 83563 Föllinge, Jämtland
 
orjanblom@me.com
0703203393

190922

Söker hund
Hane / Tik
Malinois

Jag söker en malinois för träning/tävling/aktivsällskapshund. Jag är 30år jobbar och bor på en hästgård så jag har hunden med mig dygnets alla timmar. Jag är en riktig lydnadsnörd som älskar att träna Ipo/igp har tidigare haft schäfrar men gick över till malinois för 7år sedan. Har idag en tik på 7år som tyvärr dragit på sig en bogskada som kommer att kräva lång rehab och därefter förtjänar hon att bli en glad pensionär. Så vi söker nu en till kompis som vill hänga med oss i vår vardag.

Uppsala/Stockholm
:
Kontakt@stallmiccis.se
0738105898

190622

Söker hund
Hane / Tik
Malinois

Jag skriver här i hopp om att hitta den perfekta träningskompisen.
Jag är intresserad av att ta över en unghund som går bra ihop med andra hundar, som söker ett nytt hem av olika anledningar.
Jag har ett enormt stort intresse av hundträning i alla dess former, jag har en schäfertik och jag känner att jag bara vill träna, träna och träna med henne medan hon hellre luktar på blommorna och vilar på soffan, hon har alltid varit en lugn dam som inte har något riktigt ”Go” i sig som jag saknar och vill ha hos en hund.
Därför söker jag nu efter en till kompis att få just träna mycket med, som har arbetslusten & viljan till det.

Jag spenderar all min lediga tid på min hund.
Vi tränar mycket rallylydnad och har precis börjat tävla i det. Vi lägger även spår och tränar lydnad och lite annat smått & gott. Vi kommer starta en patrullhundsutbildning till nästa år som jag också vill gå med min nästa hund!

Jag vill träna & tävla i lydnad, spår & skydd, men alla hundsporter är intressanta för mig så målen beror ju också helt på individen jag får och vad den tycker är kul!??

Jag har gått hundtränarutbildningen på Sommenbygdens folkhögskola där jag bland annat diplomerade mig till Nosework-instruktör, valp- och allmänlydnadsinstruktör & certifierade mig till hunddagisföreståndare. Vi lärde oss mycket om olika inlärningsmetoder och en hel del annat. Jag bifogar gärna mina intyg om det är intressant.

När jag skaffade min schäfer visste jag inte riktigt vad jag letade efter hos en hund, men hon har lärt mig mycket på vägen och nu VET jag vad jag söker hos min nästa kompis!

Jag har absolut ingen brådska med att få hem en till hund, det får ta den tid det tar. Det viktigaste är att jag hittar den rätta som klickar ihop med mig och min hund.

Evelina Merkert
Landsbro
evelinamerkert@hotmail.com
0728896946

190523

Söker hund
Hane
Malinois

Hej söker efter en malinois hane 1-2 år som går ihop med andra hundar utan något agg. Ser gärna att grundlydnaden sitter och att hunden är ua när det kommer till hälsan, denna malle kommer att få jobba och ha kul varje dag då vi kommer att eftersöka sprängämnen på arbestplatser runt om i sverige.

Richard Andersson
0725308159
Richard.a@ramsab.se

Stockholm

190512

Söker hund
Tik / Hane
Malinois / Tevueren

Söker vuxen hund ung hund 1 år o uppåt, som ska ersätta vår avlidne 14 åriga tik,
ska fungera med katter , hästar, o andra hundar o barn.
Bor på hästgård närhet till skog o mark, ska vara med på ridturer, skidåkning, mm.
Claes
0730353025
claes.engerstrom@gmail.com

190509

Söker hund
Tik
Malinois

Jag söker en tik av rasen Malinois.
Jag bor i Tibro och jobbar inom Försvarsmakten.
Hunden skall främst användas till spårning.
Har ni en hund som behöver omplaceras, då får ni gärna höra av er.
Hunden kommer att få bo i ett stort hus med närhet till skog och mark.

Lirim Zekmani
0768782116
Lirim.zekmani@gmail.com

 
Söker hund
Tik
Groenendael
Malinois
Tervueren

Beskrivning
Söker efter en underbar, mysig tik som fungerar bra ihop med andra hundar, katter och andra djur och är likaså barnkär och gillar äldre personer.

Jag är en person som bor ute på landet och gillar aktivt liv.

Kanske finns det någon individ som behöver omplaceras av olika skäl.

Det är inte så brådskande utan väntar hellre på den rätta individen som passar bra in i mitt liv.

Elin
elin.thelenius@outlook.com